Fedezd fel a kreativitásod: Te is tudsz rajzolni!

Fedezd fel a kreativitásod: Te is tudsz rajzolni!

Sokszor hallom emberektől, hogy “Bárcsak én is tudnék rajzolni!” vagy “Mindig is szerettem volna rajzolni vagy festeni, de sajnos nem vagyok benne tehetséges..”

A social media arra nevel minket, hogy minden amit csinálunk tökéletes kell hogy legyen, különben nincs értelme. A jó hír az, hogy se tehetségre nincs szükséged, se tökéletességre nem kell törekedned. Minden csak ambíció és szorgalom kérdése. :)

A rajzolás egy univerzális kifejezési forma, amely nem ismer határokat. Sokféleképpen gazdagítja az életünket, lehet szó képzeletünk kifejezéséről de akár terápiás céllal is rajzolhatunk, festhetünk.

Az alkotás beiktatása a mindennapi rutinba nem igényel semmilyen speciális, drága eszközt. Legyen egy vázlatfüzeted és egy-két jó ceruzád, vagy ha festeni szeretnél, kezdj egy alap készlettel és két-három fajta ecsettel. Használd az utazási időt, az ebédszünetet vagy csendesebb estéket a kreativitásod kibontakoztatására. 

A kulcs a következetesség, ígyhát érdemes gyakran rajzolni, hogy szokásoddá váljon. Minél többet rajzolsz, annál jobban, könnyebben fog menni. Az, hogy mit rajzolsz szinte teljesen mindegy, a lényeg, hogy gyakran tedd. Érdemes interneten keresni inspirációt, és többféle témát is rajzolni, hogy egy idő után körvonalazódjon, mi az amit rajzolni szeretsz. 

Ha úgy érzed, hogy ez a rutin nem elég, érdemes pl Domestikán vagy Skillshare-en körülnézni kezdő kurzusok között. 

Nincs Szükség Tökéletességre!

Az egyik legcsodásabb dolog a művészetben a szubjektivitása. Nincs jó vagy rossz módja az önkifejezésnek. Emlékeztesd magad és másokat arra, hogy a tökéletességnek nincs helye a rajzolásban, festésben - minden vonás és színválasztás egyedi visszatükrözése az egyéniségednek. Inkább azt mondanám, hogy a tökéletlenségeknek örüljünk a rajzolás során, hisz ezekből fejlődik később a saját stílusunk, mely megkülönböztet minket minden más művésztől.

Ha sikerült elengedni a tökéletességre való törekvést, akkor eljött az ideje, hogy elfogadd a szabadságot, amit a rajzolás és festés kínál az érzéseid, gondolataid és ötleteid kifejezésére. Legyen szó egy történet elmeséléséről illusztrációkon keresztül vagy egy érzés absztrakt megörökítéséről. Amikor nem tudod szavakkal kifejezni, fesd le! :)

Közösség és Megosztás:

Csatlakozz helyi művészeti csoportokhoz, online közösségekhez akár Instagramon vagy Facebookon. Az alkotásaid és tapasztalataid megosztása nemcsak neked lehet jó, hanem inspirál és motivál másokat is.

A rajzolás és festés tehát nem csak néhány kiválasztottnak való; az önkifejezés útjai mindenkinek előtt nyitva állnak. Ne feledd, nincs szükség a tökéletességre - csak szorgalomra és sok gyakorlásra. Engedd hát szabadon a képzeletedet, és alkotásra fel!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.